Huiswerkbegeleiding voor betere cijfers en minder stress


Veel docenten bij ikwilbijles.nl werken zelf al jaren in het onderwijs. En uit onze ervaring blijkt dat leerlingen vaak moeite hebben met dezelfde problemen. Zoals het bewaren van het overzicht wat je moet doen, weten wanneer je wat moet doen en de discipline en rust vinden om het te doen.

 

Huiswerkcoach

Je kind heeft het huiswerk vaak niet af of komt regelmatig met onvoldoendes thuis. Je ziet dat je kind weinig motivatie heeft om te studeren en druk is met van alles en nog wat. Sport, vrienden, sociale media, muziek, hoe krijgt voldoende tijd en focus? Dit is waar een huiswerkcoach bij helpt. 

De huiswerkcoach:

 

  • helpt bij het maken of leren van het huiswerk.
  • helpt bij het inplannen van het huiswerk (en vrije tijd) per week.
  • leert de leerling manieren om effectief te leren.
  • leert de leerling zelf een goede planning te maken èn uit te voeren.
  • controleert of de leerlling de gemaakt planning naleeft.

 

Voor wie?

Een huiswerkcoach begeleidt leerlingen van VMBO tot aan VWO uit alle klassen. Maar ook als je op het MBO of HBO zit, kan een huiswerkcoach je helpen met effectiever studeren. Je vindt de huiswerkcoaches door op de homepage in de blauwe zoekbalk, bij het invulveld 'Kies een vak' huiswerkbegeleiding in te vullen.

 

Hoe lang duurt huiswerkbegeleiding?

Het doel van huiswerkbegeleiding is dat de leerling zo snel mogelijk zelf kan zorgen voor overzicht, structuur, rust en discipline. Niet iedere leerling heeft daarvoor even lang huiswerkbegeleiding nodig. Daarom evalueren we regelmatig de vorderingen van de begeleiding met de leerling en de ouders.

Omdat het maken van huiswerk een vaste gewoonte moet worden, duurt de begeleiding gauw een paar maanden. Er zijn ook leerlingen die een paar jaar achter elkaar huiswerkbegeleiding nodig hebben. Maar je bepaalt zelf hoe lang je gebruik wilt maken van de huiswerkcoach en je kunt per week stoppen.

 

 

Kosten en locatie

Huiswerkbegeleiding kost € 25,- per moment. Hiervoor krijgt de leerling elke week 1 uur en 15 minuten huiswerkbegeleiding. Waar de huiswerkbegeleiding plaatsvindt, spreek je af samen met je begeleider.

 

 

Ik wil een huiswerkcoach!

Voordat we beginnen met de huiswerkbegeleiding, plannen we een intakegesprek in. In dit gesprek bespreken we een paar onderwerpen:

 

  • De reden om je kind aan te melden voor huiswerkbegeleiding.
  • De manier waarop we jou als ouder op de hoogte houden van de ontwikkeling van je kind
  • Wat jij van ons mag verwachten
  • Afspraken over het hoe en wat bij de begeleiding van je kind

 

Dus neem nu contact op om een intakegesprek te plannen.