Zuurstof wat is de stand van de manometer om kwart over twaalf

Teun van Hemel | 10-05-2022


Zuurstof: wat is de stand van de manometer om kwart over twaalf.

Vind jij het ook lastig om de stand van de manometer uit te rekenen, nadat de patiënt al een lange tijd aan het zuurstof heeft gelegen? Om dit soort opgaven uit te rekenen kun je onze stappen gebruiken om heel eenvoudig deze opgaven uit te rekenen. Benieuwd hoe wij deze opgave stap-voor-stap hebben uitgewerkt? Lees dan snel verder! In het eerste deel van deze blog bespreken we de korte uitleg, vervolgens bespreken we de uitgebreide uitleg aan de hand van een handige uitlegvideo en een downloadbare uitwerking. Last but not least hebben we nog een leuk nieuwtje voor je, scrol dus snel verder. Heb je verder nog vragen? Chat, WhatsApp, mail of bel dan met ons, daar zijn we voor!

Opgave

Mevrouw Kuperus krijgt zuurstof toegediend en wel 2 liter per minuut. Ze krijgt zuurstof uit een cilinder van 80 liter en de manometer geeft 110 bar aan. Als verpleegkundige sluit jij het systeem aan om 8:15 uur.

Vraag: Wat is de stand van de manometer om 12:15 uur?

De uitgebreide ‘stap-voor-stap’ uitwerking

De uitgebreide uitwerking kan je HIER downloaden. In deze uitwerking leggen we stap-voor-stap uit hoe wij op het antwoord komen. Daarbij geven we ook altijd een tip waar je op kunt letten. Wel zo handig!

 

NIEUW! Volg nu onze online-cursus medisch rekenen!

Vond je deze uitleg nuttig? Dan hebben we goed nieuws voor je. We hebben namelijk alle onderwerpen van medisch rekenen gebundeld in een online-cursus. Benieuwd? Neem dan eens een kijkje onze online academy,

 

Voorkom dat je zelf het wiel moet uitvinden om je opgaven medisch rekenen te snappen. Gun jezelf deze online-cursus en leer van onze beste trainer Teun van Hemel. Hij zal jou door alle onderwerpen van medisch rekenen heen loodsen. Nu horen we je denken, waarom zal ik kiezen voor Teun?:

 

  • Hij heeft honderden bijlessen medisch rekenen gegeven
  • 96 van de 100 haalt zijn toets
  • Expert bij rekenangst en dyscalculie klachten
  • Rustige stap-voor-stap uitleg, zodat iedereen het begrijpt
  • Loodst de cursist eenvoudig door die lastige ‘verhaaltjes sommen’ en maakt van iedereen een rekenexpert!

 

Dit doet hij aan de hand van 130+ handige uitleg video’s, verschillende ‘super tips’ en oefenopgaven.

In de online-cursus worden de volgende onderwerpen stap-voor- stap uitgelegd:

 

Module 1: omrekenen van gewicht en volume

Leer hoe je de verhoudingstabel slim kunt gebruiken om de meeste opgaven uit te rekenen. Ontdek, hoe je de handige tips kunt gebruiken om geen fouten meer te maken in het omrekenen van gewicht en volume.

 

Module 2: oplossen en verdunnen

In deze module leer je, hoe je stap-voor-stap deze opgaven over verdunnen en oplossingen begrijpt en hoe je deze opgaven foutloos uitrekent.

 

Module 3: Zuurstof, vochtbalans en BMI

Wil je kunnen uitrekenen of je voldoende zuurstof tot je beschikking hebt? Of wil je weten of de patiënt een positieve- of negatieve vochtbalans heeft? En wil je alle variaties van de Body Mass Index opgaven kunnen uitrekenen? In deze module komen al deze onderwerpen aan de orde.

 

Module 4: Medicatie mg/ml, medicatie% en medicatie IE

Ontdek hoe je met onze vele tips alle medicatie sommen kunt oplossen. Of het nu gaat om medicatie IE, medicatie % of medicatie mg/ml, met het gebruik van de verhoudingstabel kun je al deze opgaven foutloos oplossen. Je zult op een gegeven moment ervaren dat je het oplossen van al dit soort opgaven zelfs leuk begint te vinden.

 

 

Module 5: infuus en pompstand

In deze module leer je verschillende opgaven over infuus en spuitenpomp op te lossen. Daarnaast zijn er opgaven van infuus en spuitenpomp klaargezet om zelf uit te rekenen. Uiteraard legt Teun ook al deze opgaven stap-voor-stap aan je uit, zodat je weer verder kunt.

 

Gun jezelf deze VOORBEREIDING en wordt een rekenexpert!